Opskrifter

Cheesecake Brownie med hindbærskum
Brownie
200 g. mørk chokolade
200 g. smør
250 g. flormelis
3 æg
100 g. hvedemel

Smelt chokolade og lad den køle lidt. 
Imens pisk smør og sukker godt og luftigt
Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt efter hver æg
Rør melet i lidt efter lidt til dejen er ensartet
Rør til sidst den smeltede chokolade i.
Fordel dejen i en smurt springform på 25-26 cm

Cheesecake
400 g. neutral fløde os ( ikke light da det bliver alt for tyndt)
150 g. flormelis
½ tsk vanillie ekstrakt men meget gerne korn af 1 vanilie stang
2 æg

Pisk flødeost, flormelis og vanilie sammen.
Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt efter hvert æg
Øg hastigheden tilsidst fir at fluffe det lidt op, men pas på ikke at overpiske så osten skiller.
Smør ostenblandingen oven på brownie dejen og fordel den så den ligger helt glat.
Bag kagen ved 170 grader i 45-55 minutter. Hold øje med brownielaget er færdigbagt, dvs lidt snasket, men der må ikke følge for meget dej med op når du tester.
Lad kagen afkøle helt, pak kagen og springform ind i vitawrap og sæt den på køl til dagen efter.  Det bliver den kun bedre af. 

Hindbærskum
200 g hindbær fra frost
100 g. sukker
2 blade husblas
4 dl piskefløde

Kog hindbær op i en gryde sammen med sukkeret og blend eller mos det helt ud. 
Udblød husblassen i koldt vand 5-10 minutter. Knug den fri for vand og rør den ud i den varme hindbær sauce.
Lad hindbær saucen afkøle til dagen efter. 

På dagen
Hæld den kolde hindbær sauce i fløden og pisk det hele til skum. Fordel skummet på kagen. 
Pynt evt. med friske hindbær og smeltet chokolade. 


Jordbærtærte
375 g. marcipan
300 g. blødt margarine
375 g. sukker
48 g. mel 
6 æg

En omgang creme enten pulver eller hjemmelavet.
300 g. mørk overtræks chokolade
Frugter (Hvis det er jordbær 1-1½ kilo, andre frugter kan også bruges)

Margarine, sukker og mel piskes godt og 2 æg røres i ad gange, derefter marcipanen i, i meget små bidder. 
Kommes i en bradepande (ca 30x30) eller kan deles i to mindre. Bages midt i ovnen ved 180 grader i ca 20-25 minutter til den har en gylden overflade.

Når chokoladen er smeltet fordeles det over den kolde bund. Lige for servering dækkes bunden med creme og bær.

Kan med fordel bages dagen i forvejen. Et tip er at blade pisket fløde med cremen da den virker knap så stiv og vammel.


Svampet chokoladekage
400 g. mel
100 g. kakao
1 tsk natron
350 g. sukker
½ liter appelsinjuice
4 æg
200 g. smeltet margerine
evt. pålægschokolade til pynt

- Mel, kakao, natron og sukker blandes
- De øvrige ingredienser røres i.

Bages ved 175 grader i x antal min alt efter hvor høj formen er. I rund spring form ca 60 min.


Gulerodskage
2 dl. olie
300 g. brun farin
4 æg
275 g. mel
350 g. groft revet gulerod
1 tsk vanilie sukker
1 tsk natron
2 tsk kanel
2 tsk bagepulver

Flødeosteglasur
120 g. blødt smør
200 g. neutral flødeost
250 g. flormelis
1 tsk vaniliesukker

- Æg og brun farin piskes til der kan trækkes spor i det jo mere jo bedre.
- Olien tilsættes
- Tilsæt resten af ingredienserne

Bages alt efter formen til dejen slipper en strikkepind. Bager den ved ca 180-200 grader. I en springform ca. 45-50 min.

Glasur: Alle ingrediense piskes sammen til en jævn masse.